header_krimpen.jpg

Directe toegankelijkheid logopedie (DTL)

Sinds 1 augustus 2011 kunt u zonder verwijsbrief van een arts naar de logopedist. Logopedie is dan direct toegankelijk. Ook in onze praktijk kunt u terecht voor DTL. De logopedisten in onze praktijk hebben hiervoor scholing gevolgd.

Of de DTL-screening wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar. U dient vooraf zelf uit te zoeken of uw verzekering DTL wel of niet vergoed. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekeraar.

Bij het eerste bezoek vindt er een DTL-screening plaats. Dit is een kort vooronderzoek om te kijken of u bij onze praktijk aan het juiste adres bent. Tijdens de DTL-screening zal de logopedist u enkele vragen stellen over uw klacht. Vragen hebben betrekking op problemen, pijn of functieverlies (o.a. minder spierkracht) in mond, keel of oor. Ook wordt er gekeken naar de slikfunctie.
Of een behandeling gestart kan worden hangt van meer factoren af. Natuurlijk van de klacht zelf. Maar mogelijk heeft u ook andere klachten of ziektebeelden die van invloed kunnen zijn op logopedie. Zijn er twijfels, dan geeft de logopedist u het advies om eerst naar de huisarts te gaan.